Verslag Avondrit 2022

Uitnodiging Viering 30-jarig jubileum 2022
19 juni 2022
Spijtig nieuws
26 juli 2022
Show all

Verslag Avondrit 2022

  Inschrijven voor de avondrit in D’n Balie.

Een paar dagen voor de avondrit bleek tijdens het onderhoud dat mijn motorscooter “Total loss” was. Ik rijd nog maar 1 keer in de week naar mijn werk, vandaar dat ik weer een echte motor wil. Omdat ik mijn knie niet zo ver kan buigen wil ik weer Chopper. Helaas heb ik voor nieuwe kozijnen mijn potjes geleegd en is mijn budget niet zo hoog. Ook 2e hands zijn de prijzen aanzienlijk, tenzij ze erg oud zijn. De huidige Japanners zijn te klein voor mij, zit je nog met een erg gebogen knie. Ik moet eigenlijk een Indian, maar die beginnen bij 17.000 euro. Als vervangende motor had ik net als mijn scooter een NC750. Ik kon daar redelijk op zitten. Arie had een Yamaha staan met een gelijkwaardige zit, welke in mijn budget past. De motorrit kwam dus erg gelegen om eens uit te proberen hoe het gaat als je er wat langer op zit. Ik moest regelmatig even mijn benen strekken, maar zag anderen dat ook doen. Al met al lijkt het me als tijdelijke motor goed te doen en dan op mijn gemak te kijken naar de definitieve.

Nu de rit zelf. Het bleek een relaxte route te worden met weinig bijzonderheden. Na een tijdje viel het me op dat de route zeer landelijk was en dat we door het Land van Maas en Waal reden. Meteen spookte het lied van Boudewijn de Groot door mijn hoofd en niet alleen de originele versie. Al gauw merkte ik dat de NC750 motorscooter totaal anders zit dan de NC750 motor. Veel meer naar voren. Wat kreeg ik een zadelpijn! Mijn aandacht voor de route zakte naar de achtergrond, maar merkte nog wel op dat de omgeving veranderde. We kwamen bij de bosachtige omgeving van de Loonse en Drunense Duinen. Uiteraard wel afgewisseld met landerijen om de landelijke sfeer van de route te behouden. Zeer blij was ik toen we bij Loon Op Zand stopten bij Café Brasserie De Kiosk.

De stop bij Loon Op Zand; Café Brasserie De Kiosk.

Hier hebben we de nationale voetbal-dames nog gelijk zien spelen tegen Zweden. Zoals je ziet verscheidene motorrijders aan het bier :-). Na de gezellige stop de snelweg gepakt en in het donker naar D’n Balie om na te babbelen.

Nababbelen in D’n Balie

Na een gezellig uurtje babbelen wilde ik naar huis gaan, ik was samen met Frans overgebleven, maar toen kwam Yuri nog even buurten en kon ik natuurlijk uit goed fatsoen nog niet weg. We dachten het stikstof probleem voor de boeren te hebben opgelost, maar de volgende dag heb ik het even gecontroleerd. De NASA-kaart van het stikstof-probleem die aangaf dat de stikstof voornamelijk bij Rotterdam, Schiphol en dergelijke gebieden lag, was niet van NASA maar van windy.com (een hoop lucht dus) en betrof niet de stikstof van de boeren maar een andere soort. Je schijnt 3 soorten stikstof te hebben, NH3 is die van de koeien. Het plaatje was van NO2, dus van de industrie. Helaas pindakaas.

Al met al weer een geslaagde tourrit. De spellingscontrole accepteert toerrit niet, dus dan maar tourrit ;-).