Verslag Monsterrit 2022

Verslag meirit 2022
28 mei 2022
Uitnodiging Onderhoud Clubhuis 2022
19 juni 2022
Show all

Verslag Monsterrit 2022

Zondag 15 april 08:00 verzamelden we ons weer, nu voor de monsterrit. Nou ja, meer een monstertje-rit, geen 400 maar 300 km. 15 motoren waarvan 1 duo; Anco had zijn Oostenrijkse vriendin meegenomen. Op Anco zijn verzoek moest ik dit verslag wat later publiceren, want Hanny moest nog worden geïnformeerd. Vandaar nu pas het verslag. Het was een prachtige dag en we hadden niet al te veel last van andere recreanten.

Bij Vianen werd de groep, net als bij de Meirit gescheiden bij de stoplichten. Er was van geleerd, want bij de bushalte werd keurig op ons gewacht. Via IJsselstijn en Vinkeveen kwamen we door Abcoude. Bij Abcoude over weggetjes die ik nog goed kende. Samantha had in Abcoude tekenles gehad en gedurende haar lessen pakte ik de fiets om de tijd te doden en verkende de omgeving. Prachtige fietsroutes hier, met veel watertjes waarvan meerdere met goed zwemwater. Helaas was het toen winter.

De tussenstop was bij MC Donalds ergens bij Zaanstad. Dit keer kon ik wel een (bescheiden) Milkshake bestellen, lekker hoor! Zoals je kan zien was Blondie ook uit het oosten van het land gekomen om de rit mee te maken. Dat is niet zover als vanuit Oostenrijk, maar toch.

Na een tijdje kwamen we in de buurt van Noord-Scharwoude en doemde in de verte een muur van windmolens op en realiseerde ik me dat Jan een route had weten samen te stellen met nauwelijks van die joekels van windmolens langs de weg. Tegenwoordig een hele prestatie.

De tussenstop was in het centrum van Enkhuizen, een erg leuk stadje. Helaas vergat ik hier mijn verslagleggerstaak en weet ik alleen dat we lekker op een terras hebben gelunched. Ik heb een heerlijke kabeljauwhaas-lekkerbek genomen met uiteraard een paar Coca-Cola’s. Gelukkig wilde Anco’s vriendin een groepsfoto, vandaar dat we dit nog hebben kunnen vereeuwigen, met dank aan de bediening.

Hierna over het IJselmeer via de Markermeerdijk naar Lelystad. Vandaar 22 km, met aan de ene kant het IJsselmeer en de andere kant de Oostvaardersplassen , naar Almere vanwaar we via een tussenstop met fantastisch uitzicht direct naar D’n Balie gingen.

De vorige keer beloofde ik een foto van het nababbelen, dus hier is tie.

Al met al een geslaagde dag.