DE CLUB

Mc. Baliebikers is sinds 1991 een officiële vereniging met een groot variatie aan enthousiaste motorrijders en motoren. Mc. Baliebikers organiseert vanuit haar eigen clubgebouw allerlei evenementen en toertochten in binnen- en buitenland om elkaar zo in een gezellige sfeer te ontmoeten en met elkaar op zijn eigen manier van het motorrijden te genieten. Mc. Baliebikers stelt zich dan ook als doel het motorrijden zowel onderling als individueel te bevorderen.
Als lid wordt u via de app Baliebikers, email en uiteraard via de website op de hoogte gehouden met onder andere club- en ander nieuws, toer- of reisverslagen en diverse weetjes op motorgebied.

De activiteiten die de Mc. Baliebikers ontplooit zijn ondergebracht in een viertal commissies namelijk: toercommissie, evenementencommissie, barcommissie en redactie. Vanuit het zeventallige bestuur heeft elke commissie minimaal één afgevaardigde.

De Toercommissie organiseert per jaar acht toerritten met gevarieerde afstanden van 100 tot 300 km. en meetellend aan een eigen clubcompetitie. De commissie zet alle ritten van te voren uit. Mede door de ruime ervaring van de commissieleden ontstaan zo de mooiste routes en ontdekt u de mooiste plaatsen, streken en wegen. De ritten worden in groepsverband met voorrijder / uitzetter verreden. Afhankelijk van de opkomst worden er groepen van gelijke rijstijlen / motortypen gevormd, zodat iedereen zo optimaal mogelijk kan genieten.

Daarnaast organiseert men een motorweekend in september.

De evenementencommissie verzorgt diverse activiteiten tijdens en buiten het toerseizoen. Denkend aan een barbecue, een kart-avond, bowlingavond, thema-avond in het clubhuis en ga zo maar door.

De barcommissie staat garant voor de versnaperingen tijdens de toerritten en clubbijeenkomsten welke in het clubhuis plaatsvinden. Clubavonden worden het gehele jaar gehouden op de 1e en 3e woensdag van de maand tussen 21.00 en 23.30 uur.

Oorsprong van onze clubnaam MC Baliebikers
Onze club is gevestigd in het mooie dorpje Ameide wat langs de rivier de lek ligt (in de buurt van Vianen). De naam vindt zijn oorsprong in vervlogen tijden. Baliebikers komt namelijk van het woord “baliekluiver” of wel “baliebijter”.

In vroeger tijden was personenvervoer over de lek nog heel normaal. Dagelijks meerden er dan ook schepen uit o.a. Rotterdam aan. Op het moment dat dit gebeurde gingen de mensen uit het dorp kijken (in die tijd vooral mandenmakers) bij “d’n Balie” waar het schip aanmeerde. Zo hoorde men het laatste nieuws uit Rotterdam en had men even een verzetje tijdens de werkdag. Die mensen werden dus “balie bijters” of “baliekluivers” genoemd. Ook vandaag de dag is de strekking van het woord, verwerkt in de naam van onze motorclub, gelijk gebleven, namelijk een frequent verzetje in de vorm van clubavonden, clubmiddagen, toerritten enz. enz.