Vroegevogelrit

Verslag Zomeravondrit 2022
14 augustus 2022
BBQ 30-jarig jubileum
24 september 2022
Show all

Vroegevogelrit

Ferry’s actie                  Wachten op de start

Vandaag een regenachtige zondag. Een mooi moment om terug te blikken op de zonnige Vroegevogelrit van zondag 28 augustus 2022 8 uur. Het was weer prachtig weer voor een nieuwe fantastische motorrit, dit keer uitgezet door Kees en Jan-Willem. In de vroege ochtend stonden 14 motoren klaar voor 2 groepen. Bij binnenkomst in D’n Balie werd ik meteen geconfronteerd met de actie die Ferry uithaalde na het verven. Een soort van wheelie in D’n Balie liep niet goed af. De bijgevoegde foto geeft het resultaat; een grote zwarte vlek op de tafel.

Ik stond weer klaar om met de snelle groep mee te gaan, maar ik werd weer gesaboteerd. De snelle groep vertrok met 8 man en met mij er bij zouden de groepen 9-5 worden. Dus ben ik toch maar met de langzame groep mee gegaan. Dit keer reden we via de Bazeldijk naar Gorinchem om daar de Waal over te gaan naar het zuiden. Bij Gorinchem haalden we de snelle groep al weer in. Een aantal moesten tanken want die dachten dat de beide benzinestations in Ameide defect waren. Die op de Griend klopte, maar die op de Industrieweg deed het gewoon. Men snapte niet dat je 2 keer je pasje er voor moest houden. Ik moet zeggen dat ik dat de eerste keer ook niet volgde, maar na een beetje goed de instructies lezen kwam ik er wel uit. Maar het blijft uiteraard raar.

Bij Werkendam reed Jan expres verkeerd om de snelle groep te laten passeren. Niet echt nodig want iets verderop moesten we op ze wachten. De watjes waren stil gaan staan voor een zeer lokale regenbui. Helaas gunde ik me er de tijd niet voor om een foto te maken van die regenbui. Het bleek dat het even duurde voordat de sproei-installatie weer van de weg af stuurde, dus ik had tijd genoeg. Vanaf dat moment reden we door Nederland met wijds uitzicht op wijdse akkers en wijdse weilanden. Af en toe over smalle dijkjes en kleine stadjes richting Zeeland. Eerst nog industrieterrein Moerdijk. Die wilde ons tegenhouden door de slagboom niet op te halen, maar dan moeten ze er maar geen fietspad naast leggen zonder slagboom, maar ongelofelijk wat een groot terrein! Na Moerdijk kregen we, na wat heen-en-weer rijden, wijdse uitzichten op wijdse wateren. Jan besloot op dat moment een eerste stop toe te passen zodat ik dat kon vereeuwigen:

Het bleek dat Jan niet stopte voor het uitzicht maar omdat hij de route een beetje kwijt was. Vandaar ook dat heen-en-weer rijden eerder op de route.

Het leek of Jan er uit kwam, maar even later de volgende stop:

Het bleek dat Jan-Willem en Jan de route op de ouderwetse manier wilde leiden, zie de foto van Jan zijn tank, om mij wat te schrijven te bieden. Dat is dus goed gelukt. Jan zat een beetje te foeteren op de beschrijving en wilde nu rechtstreeks naar de tussenstop Puurr. Het lukte hem niet om dat snel in zijn apparaatje in te voeren, maar gelukkig hebben we 2 nieuwe leden die dat snel voor elkaar hadden en dus maar meteen gingen voorrijden naar de stop toe. Helaas ben ik hun naam vergeten, sorry daarvoor. Maar als het goed is krijg ik nog tijd genoeg om ze in mijn geheugen op te slaan. Hier een impressie van de stop PUURR by Rich in Bruinisse met weer wijds uitzicht op een wijds waterke.

Uiteraard waren we sneller dan de snelle groep. Hier komen ze aanrijden.

——————————————————–————————————————–

Na heerlijk gebabbeld en gedronken te hebben, uiteraard met appelgebak met slagroom, weer op weg naar D’n Balie. Dit was een appeltje-eitje, zonder noemenswaardigheden. Uiteraard daar nog even nababbelen. Echt een fantastische rit!

Rectificatie: Om te testen of het gehele verslag wordt gelezen is dit toegevoegd. Uiteraard heeft Ferry geen wheelie in D’n Balie trachten uit te voeren. De vlek is een gevolg van een gebarsten plastic jerrycan met chemicaliën die nog op de tafel stond voor het verven, maar niet tegen de zomerse hitte kon.