BBQ 30-jarig jubileum

Vroegevogelrit
24 september 2022
Herfstrit verplaatst naar 9 oktober
2 oktober 2022
Show all

BBQ 30-jarig jubileum

Zaterdag 3 september was het zover. Het 30 jarig jubileum dat vanwege corona 1 jaar moest worden uitgesteld. We hebben het simpel gehouden met een BBQ en muziek verzorgd door Marinus Nomen. Dat ging Marinus erg goed af!

Eerst excuses van het bestuur. We zijn zo gefocused op de App-groep en de site dat we vergeten zijn de leden via de mail te benaderen. In de App-groep MC Baliebikers zitten niet alle leden. En de site wordt ook niet door iedereen bezocht. Sorry dat daardoor niet ieder lid op de hoogte was. We zullen in de toekomst daar rekening mee houden.

Verder was het een zeer geslaagde avond. Het begon om 17:00 uur, maar niet voor iedereen. Een aantal leden moest eerder aan de bak om alles op te bouwen. Kees verzorgde het meubilair. Marinus de muziek en Frans de tent met allerlei attributen. De BBQ en toebehoren kwam van Barten. René Lekkerkerker bracht de koele dranken. Ook Yuri had nog een aandeel, want we kwamen een verdeelstekker te kort.

BBQ in aanbouw door 1 van de opbouwers     Fooienpot, 1 van de attributen van Frans. Er was ruimhartig in gedaan.

Wim regelt de satésaus van Barten samen met Jan, wie herkent hem niet.

De avond begon op zijn gemakkie en de muziek bleef nog op de achtergrond. Langzaam druppelden de liefhebbers binnen.

Niet iedereen is liefhebber van het verslag

.

Nadat de ergste dorst was gelest werd het tijd voor eten. Een paar leden vertrouwden niemand meer en besloten voor iedereen te BBQ-en.

    Dat vond niemand erg   

Zoals dat vaak gaat komt in de loop van de avond de stemming er goed in en ging de muziek wat harder. Ook kwamen er steeds meer verzoeknummers.

 

1 van die verzoeknummers was Rode rozen door mij gekozen. Gelukkig (voor iedereen) kan de site geen grote bestanden aan dus de video-opname die stiekem van mij is genomen kan ik niet op de site zetten. Ik kwam er achter dat er veel liefhebbers waren van stevige muziek, dus was er een kleinere rem daarop. Het gevolg was dat de muziek een tandje harder ging en Mexicooooh werd dus afgewisseld met The Ace of Spades van Motörhead en Ballroomblitz van de Sweet. Blijkbaar kunnen de banken meedansen, want Marja kreeg pijn aan de billen. Anne kan namelijk heeeel goed zittend dansen. Yuri vertelde later dat hij op de dijk letterlijk kon verstaan wat wij aan het zingen waren. Mexicooooohooo. Één nadeel aan dat zingen, ik ben mijn stem wel 3 weken kwijt geweest. Het is een wonder dat er nog mensen waren die mij konden verstaan op de BBQ van Frans.

Martine had het ook zeer naar de zin, maar zij is levensgevaarlijk met satéprikkers. Mijn buik is blijkbaar zeer uitnodigend om in te prikken. Ik denk dat ik maar weer een poging waag om te lijnen. Ik ben daarna uit haar buurt gebleven. Ik zag dat ook anderen het slachtoffer waren, dus gedeelde smart.

De fotografe kreeg het ook steeds meer naar de zin en had geen tijd meer om foto’s te maken. De avond werd op verzoek van onze Lopikker vrienden afgesloten met Master of Puppets, zo rond half 3,  waarna zij op de fiets huiswaarts keerden. Zij hadden wel wat opstart problemen. Even opruimen en de apparatuur naar binnen en de geslaagde avond was ten einde.

Zondag met een aantal leden de boel opgeruimd. De vleesresten liggen bij mij in de vriezer en worden straks hergebruikt bij de Wijn-Bier-Cocktail-avond.

————————————————————————————————————————-————————————————————————————————————