Verslag Zaterdagavondrit 2023

Verslag Zaterdagavondrit 2023
23 juli 2023
Verslag Vroege vogelrit 2023
27 augustus 2023
Show all

Verslag Zaterdagavondrit 2023

Woensdagavond 2 augustus werd de zomeravondrit gereden. Vanaf volgend jaar heet deze de Woensdagavondrit omdat tot mijn oren is gekomen dat meerdere personen dachten dat het om 20:00 begon i.p.v. de werkelijke 19:00. Wellicht verward met de avondrit die wel om 20:00 begon. Deze noem ik voortaan de Zaterdagavondrit.

De weersvooruitzichten waren regen, dus ik was benieuwd of het door zou gaan. Het was droog, dus vertrokken we met de 5 motoren en 2 duo’s die het aandurfden, onder leiding van Anco. Bij Hardinxveld-Giessendam kwam Marjolein er nog bij, zij was 1 van de MC Baliebikers die dachten dat het om 20:00 begon. Voor de zekerheid hadden we toch de regenkleding aangetrokken, wat geen verkeerde beslissing bleek.

De route ging langs het veenriviertje De Noordeloos naar het veenrivier de Giessen. Bij Hardinxveld-Giessendam staken we door naar de Waal die we bij Gorinchem overstaken. Daar vertrokken we naar de Biesbosch. Het weer was perfect voor een motorrit. Lekkere temperatuur en geen warme zon. Toen we richting Werkendam reden dacht ik net hieraan toen aan de rechterkant een donkere lucht opdook, waarvan ik dacht, of was het hoopte, dat die net langs ons heen zou gaan. Echter toen we de Biesbosch indraaiden was de donkere lucht overal en begon het lekker te regenen. Ondanks het weer vond ik dat de omgeving evengoed mooi oogde, maar daar waren bij de stop de meningen over verdeeld. Toen we de Biesbosch uitreden naar de stop in Gorinchem was het magischerwijze weer droog.

  Lekker zittend op het overdekte en verwarmde ! terras van ’t Oude Stadthuys hoorde we de regen kletteren. Gert-Jan zat in het verkeerde (winderige) hoekje (wel droog overigens), maar dat verlaagde de pret van de anderen geenzins. Genietend van een drankje en een borrelgarnituurtje waren we lekker aan het tussenbabbelen.

Toen het droog werd splitste de groep zich op en vertrokken of naar huis of naar D’n Balie om na te babbelen met de clubavond bezoekers, die niet erg druk bezocht was. Al met al viel mij het weer mee en de route was weer erg mooi.

Nababbelen in D’n Balie.