Verslag Snertrit 2023

MC Bier en Cocktail avond 2024
21 januari 2024
Verslag BierCocktailavond 2023
6 februari 2024
Show all

Verslag Snertrit 2023

 

Het is alweer even geleden, maar ik heb de foto’s natuurlijk niet voor niets gemaakt. Zondag 5 november was de afsluiting van het toerseizoen; de Snertrit onder bezielende leiding van Anco en Ad. 11 motoren waarvan 1 duo. De toer was een herhaling van de zomeravond rit. Ook het weer was bijna een herhaling.

Al snel bij het vertrek bekeek ik de omgeving en dacht “Wat een Hollandse uitzichten. Zo groen overal.” Groen? De natuur zou eigenlijk alle kleuren van de regenboog moeten vertonen. Met die warmte was bijna alles nog in zomers blad. Gelukkig kwamen we bij de Giessen wat bontgekleurde en af en toe kale bomen en struiken tegen, zoals het hoort.

Zoals je begrijpt ging de tocht langs de Giessen en vandaar naar de Biesbosch. De regen liet op zich wachten net als de vorige keer, maar deze keer regende het niet in de Biesbosch. De vorige keer begon het daar te regenen. Dit keer stopte we voor het appelgebak bij de Waterman.

Terwijl we binnen zaten ging het regenen en helaas toen we na afloop naar de motor liepen regende het ook nog. Dat was niet volgens afspraak. Gelukkig stopte de regen zodra we vertrokken, rechtstreeks naar de snert die Marja dit keer had klaargemaakt en klaargezet. Helaas ben ik tijdens en na het snert-eten vergeten foto’s te maken. Nog wel bij mijn binnenkomst een foto gemaakt. Dit was 16:33, dus waren we nog niet zo hongerig.

De snert was heerlijk! En de verdere avond beviel ook. Tot later bij de openingsrit.