Verslag meirit 2022

Verslag Openingsrit 2022
9 april 2022
Verslag Monsterrit 2022
19 juni 2022
Show all

Verslag meirit 2022

Zondag 15 mei op het punt van vertrekken bleek de weg naar de motorclub drukker dan verwacht. Yuri moest even wachten tot de 14 motoren met 2 duo’s op pad waren. Vooraf vermeldde Antonette dat er 15 drempels tussen Lexmond en Ameide lagen. Het bleek dat de meeste cols daarvan op de route lagen. Er werden 2 groepen geformeerd. De snelle met Kees (6 motoren) en de langzame met Jan-Willem.

Dit keer wilde ik verslag doen van de snelle groep. Ik was de snelheid niet gewend, want terwijl ik nog bezig was met mijn handschoenen en helm aan te brengen gingen ze er vandoor. Maar dan kennen ze mij nog niet, want als een haas vloog ik ze achterna en achterhaalde ik hen. Dit was een voorbode, want blijkbaar wilden ze niet in de picture staan. Toen ik voor het stoplicht in Vianen moest wachten gingen ze er wederom vandoor de A2 op. Dat Dennis er ook nog stond was blijkbaar “collateral damage”. Dit keer lukte dat. Men probeerde later ons nog wijs te maken dat Cor onderaan bij afslag Nieuwegein op ons stond te wachten. Dat konden we niet zien vanaf de snelweg en Dennis reed indachtig de Rit-regels de A2 verder uit tot hij het bij afslag Breukelen niet meer vertrouwde. We probeerde contact te maken met de anderen, maar dat mislukte. Eigenlijk moeten we allen een headset hebben, zodat we continu contact kunnen hebben om dit te voorkomen, maar ook al nababbelen tijdens de rit …? Dennis had gehoord dat de stop ergens bij Nieuw Lekkerland zou liggen. Dus maakten we maar een tussengroep van 2 motoren en Dennis plande een route die kant op.

De route van ons ging van Breukelen naar Nieuwkoop en via Boskoop, Gouda en de pont bij Bergambacht naar tussenstop De Klok in Kinderdijk. Inmiddels hadden we  contact gehad met de andere groepen. Het bleek dat we dicht bij de route waren gekomen, want Anne en consorten stonden bij Bodegraven. Blijkbaar was Cor zijn motor stuk gegaan, God straft onmiddellijk, en reed achterop mee. We hoorden toen ook waar de stop zou zijn. Gelukkig reed Dennis erg rustig, want de tuut stond ons, net na Breukelen met een laser-gun op te wachten. Toch bleek dat we de snelle groep waren want we waren als eerste bij De Klok gearriveerd.

Net nadat we ons bij De Klok hadden geïnstalleerd kwam de aansluiting met de snelle groep weer tot stand. Gauw een foto gemaakt, voordat ik dat zou vergeten. Bij de stop misten we Simon en Corrie, die waren afgehaakt. Waarom, dat zullen we nog wel horen.

Na de gebruikelijke appeltaart met slagroom op weg naar huis. Eigenlijk nog een stuk te gaan, we waren pas halverwege, maar de snelle groep had veel drukte op hun route gehad, het was ook prachtig weer voor andere recreanten, en was het zat. Ook de anderen vonden dat niet erg, dus werd een beetje zigzaggend naar Termei gereden. Van de geplande route heb ik dus weinig gezien, maar onze route was ook prima geweest. In D’n Balie hebben we nog gezellig nagebabbeld. Daar heb ik geen foto van, dat doe ik de volgende keer. Dan zal ik weer een verslag van de snelle groep proberen te maken, of iemand anders mag uiteraard ook een verslag maken.