Verslag Openingsrit 2022

Verslag MC Baliebikers Dart en Sjoel avond
14 februari 2022
Verslag meirit 2022
28 mei 2022
Show all

Verslag Openingsrit 2022

Zondag 3 april werd de eerste rit van seizoen 2022 gereden. 14 motoren met 1 duo-passagiere en 1 vrouwelijke rijder. In 2 groepen werd er gereden. Introducee Patrick van Dijk kwam wat later en moest dus met de langzame groep mee. Het weer was redelijk koud maar viel bij de start mee. De route had Anco in de Baliebikers-app geplaatst.

De route liep in eerste instantie langs de Giessen, mooi maar allemaal smalle weggetjes en dus vrij langzaam. Iets wat bij mij goed past op de motor. Patrick zag ik voor mij steeds vaker heen en weer schuiven en Anne en ik dachten dat hij het te langzaam vond gaan toen hij bij Gorinchem afscheid nam en de snelweg pakte. Later bleek dat hij het gewoon koud had, onder meer door een kater. Na Gorinchem was er meer ruimte en werd er vlotter gereden. Het weer bleef best goed op een piepklein hagelbuitje na. Halverwege de rit werd het uiteraard tijd voor koffie/thee en appeltaart met slagroom. Dit werd appelcake en dat smaakte goed. De snelle groep wachtte ons buiten op bij Brouwerij Het dijkhuis. Zeer sympathiek, of waren ze er pas net?

   

Gelukkig had ik een vooruitziende blik en trok ik voor het 2e gedeelte mijn wind/regen jack aan. De temperatuur daalde 4 graden en we kregen een flinke bui. Toen ik dacht we er uit zouden komen werd de route omgeleid de regenbui weer in. Gelukkig duurde dat niet lang meer.  Vanaf Culemborg werd de vertrouwde route langs de lek terug genomen, met wat meer gang richting D’n Balie. Waar we,  na de kachel opgestookt te hebben, nog wat flauwe praat konden doen onder het genot van een drankje en, dankzij Anco, een schaal bitterballen van de camping.

Al met al weer een geslaagde Openingsrit die ook 2 nieuwe leden opleverde.