Verslag MC Baliebikers motorweekend 16 t/m 18 september 2022

De cocktails op de Wijn-Bier-Cocktail avond
6 november 2022
Verslag Bier(Wijn)Cocktail avond 2022
13 november 2022
Show all

Verslag MC Baliebikers motorweekend 16 t/m 18 september 2022

Het was weer zover, het jaarlijkse weekend van de motorclub. De weersverwachtingen waren niet gunstig. Na een half jaar mooi weer, een weekend vol regen.

Op donderdag 15 september gingen Hanny, Thea en Marja naar de Coop om boodschappen in te slaan voor het weekend. Grote hilariteit in de supermarkt. Marja vond dat er nog al veel gekocht werd. Maar, zei Hanny, dat gaat allemaal op hoor.  De auto werd volgeladen en Hanny werd zo’n beetje tussen de boodschappen gepropt in de auto.

Vrijdag 16 september verzamelden we allemaal om 10.00 uur bij het clubgebouw. Daar dronken we koffie/thee en een stukje gebak erbij.  Om 11.00 uur vertrokken er 10 motoren met 3 duo’s richting Drenthe. Er was een route uitgezet door Ad die voor de eerste keer meeging, alsof hij nooit anders heeft gedaan. Een prachtige rit geheel binnendoor naar Dalen.

   

Rond 12:45 gingen de motorrijders  lunchen.

 

De hele rit was het best goed weer, echter op het laatst reed Ad zo langzaam dat het leek of hij toch nog een bui wilde pakken. Dat lukte, toen Dalen binnengereden werd begon het voor het eerst te regenen. Later bleek dat Ad zich vergist had, de tank was niet geheel vol bij het vertrek en hij wilde zo zuinig mogelijk rijden.

Marja vertrok rond 13:30 met auto, drank en eten richting Dalen in Drenthe. Rond 15:45 arriveerde Marja bij de gehuurde boerderij. De boerderij zag er heel gezellig uit. Ruime keuken, grote eetkamer, grote woonkamer inclusief bar en 2 extra koelkasten. Boven bevonden zich 4 twee persoonskamers inclusief douche en toilet. Beneden bevonden zich ook 4 slaapkamers voor 3 personen die moesten alleen met zijn allen met 1 douche en 2 wc’s doen. Marja haalde op haar gemak de auto leeg en vulde rijkelijk alle 3 de koelkasten.  Rond 17.00 uur arriveerde de rest van de groep op de motor. Iedereen bewonderde de boerderij. Koffers en tassen werden opgeruimd en we verzamelden met zijn allen in de woonkamer. Drankje en hapje erbij. Er werd bekeken welke route er de volgende dag gereden ging worden en natuurlijk moest het eten voor die avond ook nog besteld worden. De pizza koerier werd gebeld en 45 minuten later werden de pizza’s bezorgd. We besloten om in de woonkamer te eten omdat die al redelijk opgewarmd was met onze lichaamswarmte. Na het eten hadden we nog een praatje pot en rond 1:00 uur gingen de laatste mensen naar bed.

<– Schone slapers, zo gezellig!                     

 

Zaterdag 16 september stonden we rond 9.00 uur op. Behalve Cor die wilde graag wandelen en Gert-Jan die wilde graag hardlopen. Koffie en thee werd gezet. Volgende keer moeten we wel een koffieschepje meenemen, het is toch lastig afmeten met een eetlepel. De tafel werd gedekt, brood werd gehaald en kok Anco stond in de keuken eieren met spek te bakken. Eindelijk 14 personen aan tafel en ontbijten maar.  Na een klein uurtje ruimden we alles op en ging iedereen zijn ding doen. De motoren gingen op weg om hun route te rijden. Hanny, Thea en Marja gingen op weg om een stadswandeling in Coevorden te maken.

Na een stukje gewandeld te hebben gingen de dames op weg om thee te gaan drinken. De stadswandeling werd weer vervolgd. Donkere wolken kwamen eraan, dus Thea dook snel een winkel in. Hanny en Marja waren weer een stuk armer doordat we schoenen gingen kopen. Nog even verder winkelen. Er kwam nu een nog donkerdere lucht aan dus snel lunchen. Was een complete wolkbreuk.  We hadden geluk dat er nog 1 tafeltje over was. Lunch was heerlijk.  Daarna gingen we terug naar Dalen. We gingen langs de plus voor het avondeten.  Antonette wilde graag koken. Hanny had het boodschappenlijstje dus  Hanny, Thea en Marja op pad voor het avondeten. Nog een fles jutter erbij om warm te worden. Terug naar de boerderij. Boodschappen werden opgeruimd. Thee werd gezet met een jutter erbij. Na verloop van tijd kwamen de motorijders, ook goed nat, terug. Zij waren minder slim dan de dames, wij gingen schuilen als het begon te regenen. Zij gingen naar binnen als het droog was en gingen de motor op als het weer begon te regenen. Helaas heeft Ralph geen foto’s hiervan, ze waren niet in de cloud opgeslagen. Allemaal een juttertje en weer opgewarmd. Antonette dook de keuken in om te gaan koken en Hanny assisteerde haar daarbij.  De tafel in de eetkamer werd weer gedekt. Antonette had lekker gekookt . Kip met curry, rijst en groente, kibbeling en meer. Na het eten werd er weer afgeruimd, avondwandelingen werden gedaan om de calorieën kwijt te raken. Daarna weer kletsen muziek luisteren. Nog wat drinken en de laatste borrelhapjes opmaken. Marja smeerde toastjes, er was worst, nootjes en chips. Tenslotte wilden we zo min mogelijk mee terug nemen. Marja dreigde Ralph op zijn hoofd te slaan met de jutter fles als hij weer zo lag te snurken, ze had die nacht ervoor nauwelijks kunnen slapen door die herrie die uit het lichaam van Ralph kwam.  Rond 1.00 uur lagen de laatsten weer in bed.

 

Zondag 18 september stonden we wederom we rond 9.00 uur op. Ad kreeg ook zijn vuurdoop, zijn  motor was mooi ingepakt, maar als de wiedde weerga moest het er ook af, want de regen stond al klaar. Even koffie en thee zetten, tafel werd weer gedekt. Anco weer als keuken prinses voor de eieren met spek. Er werd goed ontbeten.  Op de laatste dag kwamen we erachter dat er een doorgeefluik van de eetkamer naar de keuken was. Scheelde een hoop lopen. Alle bedden moesten weer afgehaald worden, koffers en tassen moesten we weer ingepakt worden. De eetkamer werd door Cor goed gestofzuigd. Afwas in de machine gedaan. Woonkamer nog gestofzuigd en weer op weg. De motorrijders hadden weer een route gemaakt en gingen een stuk binnendoor en een stuk snelweg. Hanny, Thea en Marja gingen gedrieën terug in de auto rechtstreeks naar huis. Rond 13:30 waren wij weer thuis. De motoren waren toen nog onderweg, met de hele rit hoosbuien. Drijfnat kwamen ze thuis en hadden nog wel in Deventer een stop gemaakt.

<– He wants to break free   <– Regen op zondag      Lekker lunchen op zondag

 

Om 17:00 uur hadden we weer in het clubgebouw afgesproken. Nog wat napraten en nog een drankje. Antonette en Hanny gingen friet halen op de camping. Lekker nog met zijn allen gegeten. Rond 20:00 uur ging iedereen weer naar huis.

  Lekkere afsluiting

Al met al een gezellig en geslaagd weekend.

Anne had het weer zo goed geregeld dat hij dit mag blijven doen.