Verslag Herfstrit 2022

Alternatieve Herfstrit 2022
2 oktober 2022
Wijn, Bier en Cocktailavond
26 oktober 2022
Show all

Verslag Herfstrit 2022

                                                                                     

Zondag 9 oktober de uitgestelde Herfstrit voor de langzame groep. Deze keer konden we de snelle groep niet inhalen want die was vorige week al vertrokken. Ook hierbij 10 motoren, echter zonder duo’s. Het was voorrijder Jan die de rit van vorige week diende te evenaren. Dat is ook gelukt door een aantal rivierklassiekers aan elkaar te knopen. Zulke ritten vervelen nooit. Aangezien Dennis en Frans het vorige verslag nogal veel tekst vonden, deze keer minder tekst.

Om de monden te snoeren dat ik altijd de laatste ben: Ik was de eerste, het bewijs staat hierboven. Kees was nummer 2.

Ongeveer 9:30 startte de rit die allerlei wateren aan elkaar knoopte. Eerst voorzichtig over de Broekseweg langs de sloot naar Meerkerk en het watertje langs de Minkeloos. Vervolgens wat wijder water, het Merwedekanaal naar Arkel en de Linge via Kedichem naar Asperen. Daar de Linge over en via het Geofort naar de nog bredere Waal bij Herwijnen en via de brug bij Zaltbommel de Waal over naar de Maas. Vandaar wisselend tussen Maas en Waal via sluis St Andries naar onze stop Foepy’s voor een versnapering met uiteraard appelgebak met slagroom. Hieronder gevisualiseerd.

 
Mijn telefoon haperde, dus dank aan Anne voor de foto.

Na de stop de Maas vervolgen en bij Wijchen doorsteken naar de Waal. Die oversteken en doorsteken naar de Rijn om die weer over te gaan naar Rhenen voor stop 2 op het terras bij wijn en tapa’s restaurant Vino Y Más. Het uitzoeken van de lunch was een klein probleem, allerlei rare gerechten, maar na informeren bleek er ook een broodje hamburger tussen te zitten en nam vrijwel iedereen een broodje hamburger met zwart geblakerd broodje. Dit bleek toch niet verbrand te zijn, maar gewoon heel donker bruin. Jan en ik namen een pannetje kippendijtjes, wat lekker smaakte.

Het terras bij Vino Y Más

Vervolgens langs de Rijn afzakken naar de Lek en bij Vianen oversteken en terug naar D’n Balie.

Jan bedankt voor weer een fantastische rit.