Verslag Dart-Sjoelavond 2024

Verslag BierCocktailavond 2023
6 februari 2024
Verslag Algemene Leden Vergadering 2024
15 maart 2024
Show all

Verslag Dart-Sjoelavond 2024

Zaterdag 10 februari werd de jaarlijkse Dart-Sjoel avond gehouden. Het werd een grote opkomst, zeker gezien de ruimte die nodig was voor de opstelling van de dart-court en de sjoel-court. Uiteindelijk met zijn 30-en. 7 darters, 15 sjoelers,  6 meelevers en 2 sfeerproevers. Hennie en Ingrid maakten na de sfeer geproefd te hebben rechtsomkeert. Vanwege geen zitplaatsen ???

Darten

Vanwege een wat kleinere deelname speelden we in 1 poel, waar iedereen tegen elkaar moest. Er werd zo goed gegooid dat we de puntentelling op het laatst naar beneden terugschroefden. Eerst naar de 301 en toen naar de 180. Dit duurde voor Gert-Jan evengoed te lang en hij verdween voortijdig van het toneel. Dat was voor mij gunstig, want zijn uitslagen zijn verwijderd en dus mijn gelijkspel en Michael zijn winst. Om Michael te verslaan bedacht ik een nieuwe tactiek. Hem stiekem dronken voeren. Dat werkte zo goed dat zijn ogen zo klein werden dat hij zijn pijlen niet kon vinden en met andere moest gooien. Mopperend stond hij na afloop aan de bar dat hij ze niet kon vinden en vroeg ik hem of die pijlen voor hem op de bar van hem waren. In een explosie van verbaal gekrakeel kon ik afleiden dat die pijlen inderdaad van hem waren. Tot mijn verassing werd ik eerste met darten. Michael had 1 gelijkspel meer gespeeld dan ik. Het was maar goed dat er slecht dubbels werden gegooid, zodat ik vaak na grote achterstand bij kon komen en toch kon lachen.

<De verbaasde winnaar < De winnende MC Baliebikers darts

Er was helaas maar 1 dart-actie vereeuwigd dus over naar het

Sjoelen

Vanwege de altijd grote deelname bij het sjoelen dit keer 2 sjoelbakken opgesteld. Die waren zo verschillend dat iedereen 5 maal op beide sjoelbakken ging spelen. 1 had grote gleuven met grote schijven. 1 had kleine gleuven en kleine schijven en was erg stroef. Marja had het nog wel in de olie gezet. Na afloop werd best wat gemopperd op die Eijking-bak, vooral door Cor. Maar een echte sjoeler kan het op alle bakken. 5 rondes per bak, dat duurde best lang en volgens Marja was iedereen best gaar. De volgende keer maar 3 rondes per bak ???

Siska riep gekscherend dat zij had gewonnen en Anne was er als de kippen bij om haar te feliciteren met de eerste prijs. Maar hij moest daarna toch schoorvoetend de prijs aan de echte winnaar geven. Dat was Cor. Tja een echte sjoeler kan het op alle bakken. Was het dit keer de 6e prijs van Cor op rij? Wel vaak in ieder geval, want hij was de tel kwijt(?).

           

Catering

Hapjes waren er weer voldoende. Gevulde eieren, mini worstenbroodjes, rookvlees met ei, gehaktballetjes van Sylvia en de bekende kaas van Anne gleden naar binnen. Ter voorbereiding op de Sangria-Tapas avond waren er ook tapas-spiesjes.

Meelevers

De meelevers zijn ook vereeuwigd. Meestal bij de bar te vinden. Vaak tussen de deelnemers.

 

Dit keer niet alleen voor de hapjes gecharterd, maar ook voor de foto’s.

Niet alleen Marja, maar ook andere deelnemers hebben foto’s gemaakt. Lastig om uit te kiezen.

Tot in de late uurtjes is er nagebabbeld en gelachen, met een flink aantal laatste rondes.

Het was weer geslaagd. Er is er maar 1 waar ik over twijfel: Michael.