Verslag Openingsrit 2024

Verslag Algemene Leden Vergadering 2024
15 maart 2024
MC Baliebikers Uitnodiging Sangria met Tapas avond 2024
15 mei 2024
Show all

Verslag Openingsrit 2024

Zondag 7 april was de aftrap van het nieuwe motorseizoen 2024. De Openingsrit onder leiding van Ad en Jan. Er werden 2 groepen gevormd. De snelle groep met in eerste instantie 9 motoren, waarvan 1 duo. De langzame groep met 11 motoren, waarvan 2 duo’s. Blijkbaar was vandaag de snelle groep echt snel, want al gauw haakte Fred af bij de snelle groep en haakte aan bij de langzame groep. Inderdaad is vandaag de snelle groep een keertje niet ingehaald. De organisatie had dit keer perfect weer besteld en gekregen. Het eerste echt mooie weekend van het jaar. De tuut vond het ook mooi weer om te controleren, zo waarschuwde Frans. De langzame groep nam het zekere voor het onzekere en ging via Lakerveld in plaats van de Lekdijk zoals gepland. Echt nodig was dit niet want we zijn de hele rit nauwelijks bij de maximum snelheid gekomen. De snelle groep ging wel over de dijk, zoals het filmpje van Arnold toonde. Wachten voor het vertrek:

<Extra fotograaf

De route ging over Hei en Boeicop naar Hagestein en daar de Lekdijk weer op. Door de menigte, hoewel het me nog meeviel, voorbij Culemborg. Na Wijk bij Duurstede staken we door naar de Maas, via de Prins Willem-Alexander brug over de Waal. Bij de Maas was onze heerlijke stop bij ’t Anker, vlakbij de pont naar Oijen. Als voorgerecht nam ik eerst een softijs. Anderen deden dat na het gebak.

<Hier sta ik klaar om de snelle groep te vereeuwigen. Wat lijk ik hier slank!

De snelle groep bestond uit 8 motoren, maar ik fotografeerde er 9 bij het vertrek van ’t Anker ??? en het duo miste ik daardoor. Verstekelingen! Rob Hessel fotografeerde de langzame groep. Hij had doorgegeven dat hij niet verder meeging en had nu tijd om op zijn gemak de langzame groep te vereeuwigen.

Snelle groep

 

Langzame groep

Direct daarna de pont

Van de pont via Lith naar Rosmalen. Daar de A2 op en over de Maas en meteen er af naar Ammerzoden, via Genderen en Giessen de afgedamde Maas over naar Brakel alwaar de pont over de Waal genomen werd.

Op de pont werden we geïnformeerd dat de snelle groep al bij D’n Balie stond zonder sleutel. Volgende keer wel aan denken dat in de eerste groep iemand zit met de sleutel. Maar ja, meestal zit de langzame groep de snelle op de hielen. Nu had de langzame groep het wel naar de zin bij ’t Anker en waren zo’n 20 minuten later daar vertrokken. En dan de vertrouwde route naar Leerdam, Leerbroek, Meerkerk naar Termei. Bij D’n Balie gekomen hoorde we dat D’n Balie open was toen de snelle groep aan de deur voelde. Jan zweerde dat hij het had afgesloten, dus had Ferry dit al opengemaakt? Onderwerpen voldoende voor het nababbelen.

Het was weer een mooie rit!