Verslag MC meirit 2024

MC Baliebikers Uitnodiging Sangria met Tapas avond 2024
15 mei 2024
Uitnodiging September weekend 2024
9 juni 2024
Show all

Verslag MC meirit 2024

Zondag 5 mei was alweer de 2e rit van het seizoen onder leiding van Arnold en Peter met begeleiding van Jan. 2 groepen van 9 motoren waarvan 2 duo’s. De tour ging via Meerkerk, Leerdam door de groene polders van Vijf Heerenlanden en de Betuwe naar Zaltbommel. Van Zaltbommel via Hedel naar Den Bosch. Tot dan toe bekend terrein. Maar het loont om mee te doen aan een motorrit, want in Den Bosch reden we door de kastelenwijk Haverleij. Die hadden we weleens zien liggen vanuit de verte. Ik vond dat er zo leuk uitzien dat ik van plan was dat eens nader te bezien. Dat is na deze rit niet meer nodig. Het blijken 9 kastelen, waarvan 1 grote;  Slot Haverleij. De route voerde door Slot Haverleij heen. De hele wijk vind ik mooi van opzet.

< de ingang van Slot Haverleij    1 van de kastelen in wijk Haverleij >

Hierna kwamen we in bosrijker gebied en wat onbekender terrein. Hier was het heerlijk toeren, verder viel er niets bijzonders te noteren totdat we een drukke weg over moesten. Anne, als laatste rijder, kon de weg pas veel later over komen. Bij het eerste kruispunt  waar we rechtsaf sloegen wilde ik eerst doorrijden omdat Anne de route had gedownload. Ik had hem echter horen mopperen dat de route niet altijd klopte en bedacht dat het wellicht toch handig was om het toerreglement toe te passen. Ik wachtte op hem. Helaas was de rijder voor me niet zo bedachtzaam en was doorgereden. Het bleek inderdaad dat de gedownloade route niet goed werkte en Anne zat met handen in zijn haar. Daar had ik geen last van. Telefonisch konden we niemand bereiken. Anne vond in de route toch op een gegeven moment de halteplaats en reden over de snelweg naar Oirschot waar we er tegen het einde van de rustpauze aankwamen. Dat was De Stroom in Oirschot.

< ruime plaats voor onze motoren.

< Landelijke rustpauze  Weer klaar voor vertrek>

De terugreis ging als 1 groep. Het bleek dat de 2 groepen niet geheel dezelfde route hebben gereden. Dat zou nu niet meer gebeuren. Net als vorige rit namen we de pont van Brakel. Ik heb getracht wat andere uitzichten op de foto te zetten.

Bij d’n Balie hebben we nog nagebabbeld aan Hennie’s tafel. Dat heb ik niet vastgelegd. Ik had natuurlijk wel 1 van de andere nababbel-foto’s kunnen nemen. Dat had vast niemand gemerkt.

Het was weer een heerlijke rit. Mooi weer scheelt wel natuurlijk. Bedankt Peter, Arnold en Jan!

PS. In het toerreglement staat beschreven hoe te handelen als de rijder achter je niet mee kan komen. Kort gezegd: Bij het eerste punt waar de route niet rechtdoor gaat of de route onduidelijk is, wachten op je achterligger. De volgende rijder zal hetzelfde doen. Ook al hebben veel rijders de route op een App, die Apps werken niet altijd gelijk of goed. Het toerreglement is 9 maart gemaild en geappt.