Verslag feestkar 2023

Bier Cocktailavond – Cocktails
29 oktober 2023
Verslagje MC NJ-receptie 2024
8 januari 2024
Show all

Verslag feestkar 2023

In de feestweek heb ik wat opgelopen, want daarna was ik 2,5 weken doodmoe en na een weekje redelijk fit te zijn (daarin gauw achterstallige administratie gedaan), werd ik ziek en heb maanden gehoest en weer erg moe. Ik kon me er niet toe aanzetten verslagen te schrijven en nu ik een paar weken fit ben pak ik de draad weer op. De laatste week van het jaar is ook een mooi moment terug te blikken.

In 2022 tijdens een bestuursvergadering kwam de feestkar ter sprake en was snel beslist dat we weer meededen. Alleen wat? De vergaderingen daarna was er nog geen inspiratie en uiteindelijk kwam ik met een idee om achter de trekker een schot neer te zetten met een foto van het clubhuis op grootte en een activiteit daarvoor in elkaar te zetten, de kar rondom versieren met motorbanden en het Baliebikers logo daarin op te nemen. Tja dat leek wel wat. Dat Hennie de aanhangwagen zou uitlenen (de laatste week voor de optocht) en de kar zou trekken was snel geregeld. Ik weet niet door wie overigens. Maar wat voor een activiteit zouden we gaan doen? Uiteindelijk werd het thema van brommer naar motor. Eerst met een aantal brommers, uiteindelijk bleef alleen Frans over.

Toen ik ergens in 2023 Cor tegenkwam vroeg hij of we nog met de optocht meededen en wanneer we met het opbouwen gingen starten. “Ja”, was het antwoord. En dat opbouwen kwam nog wel. Na verloop van tijd kwam ik Cor weer tegen en ja dat opbouwen kwam nog wel. En daarna kwam ik Cor weer tegen en dat bouwen kwam nog wel. En daarna kwam ik Cor weer tegen …. Maar het werd krap en uiteindelijk een paar weken voor de optocht vroeg ik of ik de foto moest bestellen en de MC-Baliebikers stickers. Ja dat was goed, maar het was erg duur en de foto paste voor geen meter op het schot, dus wachtte ik er maar mee. Dat was maar goed ook, want opeens had Ferry een bouwtekening van een mini replica van D’n Balie gemaakt en werd dat gebouwd. Een steengoed idee! Afgesproken werd om deze bij Hennie in elkaar te zetten en de laatste week bij Piet Wapstra af te maken.

Hennie was ondertussen bezig met het frame in elkaar aan het zetten en dat vond hij zo leuk dat hij de replica afgemaakt had, op het dak en de afwerking na. Donderdag 17 augustus werd de afwerking bij Hennie gedaan. Dat ging razendsnel met alle voorzieningen in de bouwplaats van Hennie.  Helaas werd Rob Hessels net voor die tijd getroffen door een Tia. Hij en Miranda hebben nog wel een poging gewaagd mee te helpen, maar dat lukte helaas niet goed en ook de optocht zelf was te veel. Donderdag 17 augustus:

<Dak afwerken

Zaterdag 19 augustus werd de replica naar Piet Wapstra gereden en helaas paste deze niet in de schuur. Gelukkig regende niet veel, maar een paar miezer buien waren er wel. Vanaf maandag werd de mini D’n Balie verfraaid. Gelukkig waren de laatste week voor de optocht veel bouwers vrij of gepensioneerd en lukt het om de kar op tijd af te hebben. Er zijn inmiddels zoveel regels aan een optocht verbonden dat ook een WC moest worden toegevoegd.

Zaterdag 26 augustus werd de kar naar D’n Balie gereden en in de loop van de week nog wat verfraaid en ingeladen. Nog even snel een (dure) verzekering regelen, want man-o-man wat een regels. Maar de optocht was het waard. Wat een fantastische dag. Hier onze kar tijdens de optocht.

Helaas weinig meegekregen van het afsluitende feest op de loswal. Meteen begonnen met de afbouw.

Tijdens de tocht maakte ik een foutje door de karren te willen zien en bij de stop voor Lexmond liep ik naar achteren. Voordat ik terug was op de kar was deze al bij Meerkerk. Ik heb wel veel karren van binnen gezien door het liften. Frans kwam me op de brommer ophalen en ik wenste dat ik dat eerder had bedacht, maar ja ik dacht dat er geen plaats voor mij was. Niet gek toch?

 

Hier nog het thema waarmee Michael het publiek trakteerde op een dot uitlaat-herrie, wat het publiek (vooral de jongsten) prachtig vonden.

                   Michael aan het gas geven>

Uiteraard kon het niet zonder de geweldige oranje vereniging waarbij ook een gangster van de motorclub betrokken was.