Verslag Darten/sjoelen 2023

Verslag Openingsrit 2023
7 april 2023
Illegale drankparty D’n Balie beëindigd door brandweer
16 mei 2023
Show all

Verslag Darten/sjoelen 2023

Zaterdag 8 april 2023 werd weer gestreden om de dart en sjoel wisselbekers. Daarnaast is er voor de gelukkige ook een Dart-poedelprijs en wie zou dat deze keer zijn? Hieronder de foto’s van de voorbereiding.

Darten

Voor het darten was ik ingedeeld in de poule des doods met Michael (gedoodverfde favoriet), Martijn (veelvoudig winnaar) en Frans. Daarnaast was er de poule met Gert-Jan, Anco, Anne en Ferry. Ik mocht meteen aftrappen tegen Michael en na drie keer met de ogen knipperen was ik al klaar. Tja, ik had nog te weinig smeermiddel op. Omdat de partij zo snel klaar was heb ik, toen ik weer een beetje bij was gekomen, Frans vervangen bij het tellen bij de andere partij zodat hij tegen Martijn kon darten. Dat tellen ging trouwens niet veel beter.

Tegen Martijn verwachtte ik er niet veel van en Martijn moest ook veel eerder de dubbels gooien dan ik. Martijn wilde persé met dubbel uit en gaf mij zodoende de kans om de leg te pakken, wat ik zowaar nog deed ook en ook de volgende. De eerste verrassing was daar. Tegen Frans ging het verrassend goed en ik zei na afloop tegen Michael uit de grap dat hoe langer de pijlen op de bar lagen des te beter ze het deden. Hij antwoordde dat het wellicht kwam omdat ik met zijn pijlen gooide, die had ik per ongeluk gepakt bleek toen.

In de kruisfinale gooide ik, met mijn eigen pijlen, verassend snel de dubbel en won van Gert-Jan, die de andere poule had gewonnen. Het ging dit keer om 1 leg om de boel wat te versnellen en dus mocht ik weer tegen Michael. Met een gekke bek vroeg ik of ik met zijn pijlen mocht gooien en dat vond Michael OK. Dat scheelde een slok op een borrel en gaf me de kans op de eerste leg omdat hij met mijn pijlen meer moeite had met de dubbels. En die pakte ik verrassend. Blij als een kind begon ik te zingen, wat niet door iedereen in dank werd afgenomen. De tweede leg pakte Michael redelijk makkelijk, maar in de derde en beslissende leg liep ik veel sneller naar de dubbels en kreeg drie kansen op de winst. Helaas pakte ik die niet (je kan ook niet altijd mazzel hebben) en gaf daardoor de kans aan Michael. En dat moet je dus niet doen!

Helaas kan ik niet veel over de andere partijen vertellen, volgens mij ging dat redelijk gelijk op, maar dan moeten zij maar een verslag maken.

<Voorronde andere poule <Cooling down <Tellen is duidelijk minder leuk.

Sjoelen

Het sjoelen ging tussen Cor (winnaar vorig jaar), Wim, Marja, Antonette, Peter, Silvia, Arnold P, Nelleke en Rob H. De laatste had een aparte stijl van gooien en miste één keer Cor op een haar na. Cor was van buitencategorie. Na afloop was ik toch nieuwsgierig hoe ik daarin stond en deed een poging om in zijn buurt te komen. Met mijn gemiddelde van 100 kwam ik echter niet in de buurt. Cor is ongenaakbaar met een gemiddelde van 125 met 130 als top.

<Ron H zijn stijl

En hier de trotse winnaars

<1e prijs Darten <1e prijs Sjoelen  Poedelwinnaar Darten Incognito

Catering

Deze werd weer verzorgd daar Marja. Helaas met wat vloeken omdat de eerste en tweede soesje-baksels mislukten. De derde leek beter te zijn, maar dat zakte later toch weer in. Maar goed vullen en dan smaken ze toch voldoende om te worden opgegeten. Ook waren er nog meer dan voldoende gelukte hapjes. Wat er allemaal in zat heb ik niet kunnen onthouden en verwijs ik je naar haar. Daarnaast Anne met de Leerdammers. Altijd lekker. Dus is alles weer opgekomen.

Nababbelen

Weer een geslaagde avond en dus tot de volgende keer. Dan weer in februari, we waren dit keer wat afgeleid door Jan.