Introductie club

Mc. Baliebikers is sinds 1991 een officiële vereniging met een groot variatie aan enthousiaste motorrijders en motoren. Mc. Baliebikers organiseert vanuit haar eigen clubgebouw allerlei evenementen en toertochten in binnen- en buitenland om elkaar zo in een gezellige sfeer te ontmoeten en met elkaar op zijn eigen manier van het motorrijden te genieten. Mc. Baliebikers stelt zich dan ook als doel het motorrijden zowel onderling als individueel te bevorderen.
Als lid ontvangt u 4 maal per jaar het clubblad “Bikersnews” met onder andere club- en ander nieuws, toer- of reisverslagen en diverse weetjes op motorgebied. Als vereniging zijn wij aangesloten bij het LOOT wat staat voor “Landelijk Overleg Orgaan Toerclubs”.

De activiteiten die de Mc. Baliebikers ontplooit zijn ondergebracht in een viertal commissies namelijk: toercommissie, evenementencommissie, barcommissie en redactie. Vanuit het zeventallige bestuur heeft elke commissie minimaal één afgevaardigde.

De Toercommissie organiseert per jaar negen toerritten met gevarieerde afstanden van 100 tot 400 km. en meetellend aan een eigen clubcompetitie. De commissie zet alle ritten van te voren uit en maakt daar tevens een routebeschrijving van. Mede door de ruime ervaring van de commissieleden ontstaan zo de mooiste routes en ontdekt u de mooiste plaatsen, streken en wegen. Twee van de negen ritten worden individueel verreden. Sinds 1995 wordt één rit daarvan georganiseerd meetellend aan de LOOT-toercompetitie.
De overige ritten worden in groepsverband met voorrijder / uitzetter verreden. Afhankelijk van de opkomst worden er groepen van gelijke rijstijlen / motortypen gevormd, zodat iedereen zo optimaal mogelijk kan genieten.

Daarnaast organiseert men een tweetal motorweekenden per jaar. In het voorjaar, met Hemelvaart, reist men drie of vier dagen af naar onze buurlanden. In het najaar vervolgens verblijft men in Nederland.

De evenementencommissie verzorgt diverse activiteiten tijdens en buiten het toerseizoen. Denkend aan een barbecue, een kart-avond, bowlingavond, thema-avond in het clubhuis en ga zo maar door.

De barcommissie staat garant voor de versnaperingen tijdens de toerritten en clubbijeenkomsten welke in het clubhuis plaatsvinden. Clubavonden worden het gehele jaar gehouden op de 1e en 3e woensdag van de maand tussen 21.00 en 23.30 uur en op de tweede zaterdag van de maand een clubavond van 20.30 tot 24.00 uur.

De redactie brengt in eigen beheer voor de leden een viertal clubmagazines per jaar uit onder de naam Bikernews. Het cluborgaan alwaar bestuurlijke mededelingen, nieuws, aankondiging van activiteiten, verslagen, ingezonden stukken, wetenswaardigheden op motorgebied en humor ter sprake komen.

2 Responses to Introductie club

  1. louis says:

    zaterdag is de club open vanaf 18.00 uur.

  2. Louis says:

    Ik hoor of zie weinig op de club, gaat men nu wel of niet een wagenbouwen.
    Bij wie moet ik zijn om mij aan te melden voor hulp?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *