Editors gezocht!

Voor de website en de facebook groep. Meld je dus bij mij webmaster@baliebikers.nl als je bij wilt dragen aan de inhoud van de website en de facebook groep van de club.

Nou, dat was – in deze snelle internet tijd – de korte versie. Ik zal hieronder uitweiden over het waarom, het hoe, enz.

Om het maar eens duidelijk aan te geven: “We zijn een impasse geraakt”. En daar zitten we al te lang in. “We” zijn in dit geval het bestuur van ons cluppie en ikzelf in de rol van webmaster. Enerzijds heeft het bestuur al geruime tijd de wens om meer te doen met internet voor de leden, maar ontbreekt het hun aan kennis om dit zelf op te pakken. Anderzijds is het in mijn eentje niet gelukt om deze invulling te geven en kan ik er wel vanuit gaan dat dit in de toekomst ook niet gaat lukken.

Wat invulling betreft is hetzelfde principe van toepassing als voor het clubblad: “De leden zorgen zelf voor de invulling”. Dus we hebben jullie hulp nodig.

Maar, even terug naar het begin: ”Waarom zou je als club al die moeite willen doen en er zo nodig een website en een facebook groep op na willen houden? Simpel, het clubblad is mooi, maar je kunt niet snel even iets met de clubleden delen. Het is goed voor verslagen achteraf, maar nieuwtjes, foto’s, laat staan video’s, nee, dat niet. Je kunt ook niet direct ergens op reageren. Op internet kan dit allemaal wel. Daarbij denk ik dat we in zijn algemeenheid via internet ook een ander, nieuw publiek aanspreken.

Dus, waarvoor is de website met name geschikt en wat kunnen we ermee?:

–          hetzelfde als met het clubblad (verslagen, oproepen kalenders enz.);

–          het delen van motornieuws;

–          het delen van leuke motor gerelateerde video’s;

–          eventueel eigen (korte) verslagen over bijvoorbeeld nieuwe motor accessoires die je gekocht hebt.

Het is goed om op te merken dat de site voor de hele wereld zichtbaar is. Dit in tegenstelling tot facebook groep. De inhoud daarvan is alleen zichtbaar voor de leden van de groep en wij hebben zelf in de hand wie er lid zijn. Waar is de facebook groep dan geschikt voor?

–          voor het delen van foto’s en video’s van ritten, feesten enz.;

–          ad hoc afspreken om te gaan rijden;

–          vragen stellen aan andere leden, delen van ideeën, discussies, andere zin en onzin.

Waarschijnlijk vergeet ik bij beide nog het één en ander aan mogelijkheden.

Naar wie zijn we dan op zoek? Waarschijnlijk is het goed als je van jezelf al regelmatig op internet zit en is het nog beter als je ook op facebook zit (is niet persé nodig) en daar vertrouwd mee bent.  Daarbij vind je de activiteiten van onze club en/of alles wat met motorrijden te maken heeft en op internet te vinden is leuk.

Kost het veel tijd? Nee, als je toch al vaak op internet zit kun je het gelijk meenemen. Het plaatsen van een berichtje op de site bijvoorbeeld, kost niet veel tijd (inloggen, klikken op “nieuw bericht”, bericht opstellen, klikken op publiceren, klaar). Je moet denk ik wel voor jezelf discipline kunnen op brengen om met regelmaat er aandacht aan te besteden.

Is het moeilijk? Als je vertrouwd bent met facebook is onze facebook groep sowieso geen probleem (zoek hem op op facebook en wordt lid). Onze internetsite draait op een Engelstalig platform. Als je een beetje bekend met engels wijst het waarschijnlijk zichzelf, anders heeft het een beetje uitleg nodig. Echter, lijkt het mij voor de website wel zinnig om ter zijner tijd een uitleg te organiseren (de vorm daarvan wordt ook ter zijner tijd bepaald).

Twijfel je? Volgens mij moet de insteek zijn: “Niet geschoten is altijd mis” want het is heel makkelijk om bijvoorbeeld voor de website een account aan te maken en eventueel weer te verwijderen mocht het toch niet zijn wat je dacht.

Overigens denk ik wel dat het slagen afhankelijk is van een zichzelf versterkend effect. Op het moment dat iemand iets plaatst waar vervolgens reactie op komt moedigt dat heel erg aan om nog meer te plaatsen. Neem als  lid dus ook eens de moeite om op de site en de facebook groep te kijken (je moet wel lid zijn van facebook om de groep te kunnen  zien).

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Wilbert Diepenhorst webmaster@baliebikers.com

This entry was posted in Club berichten and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Editors gezocht!

 1. 12 juni 2016 / Beste clubleden, zou jij samen met mij wat tijd willen steken om onze website weer wat leven in te blazen. Ik denk hierbij aan verslagen van toerritten, evenementen, foto’s van de afgelopen jaren samen ophalen bij leden en deze op de site zetten. Graag voor 12 juli a.s. een reactie.

  Gr. L0uis

 2. Het is triest dat niemand binnen onze club reageert op berichtjes op onze site.
  Het clubblad komt ook al niet meer uit, onder de mom er komt geen kopie binnen.
  Facebook wordt minimaal gebruikt.
  WhatsApp daar doet men niets mee.

  Wat is er aan de hand vraag je je dan ook af.

  Gr. Louis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *